Pubers

Een puber is duidelijk ‘pup-af’, maar nog lang geen volwassen hond. De puberteit is echt een aparte periode in het opgroeien. Een periode met specifieke mentale en fysieke veranderingen. Er gebeurt een heleboel tegelijkertijd in de puberteit, wat het geen makkelijke periode maakt voor je hond.

De pup is tot zijn 16e week afhankelijk van zijn begeleider. Als ze echter de leeftijd van, gemiddeld, 6 maanden hebben bereikt veranderd er heel veel in het gedrag van uw jonge hond. Dit wordt veroorzaakt door hormonen. Hun wereld wordt beheerst door geuren!! Buiten het opnemen van geuren zal uw jonge hond ook zelf geuren uit gaan zetten. Deze geurverspreiding gebeurt onbewust. Dit wordt markeren genoemd.

Zowel reuen als teven krijgen in deze periode een hormoonpiek, maar heeft een verschillende uitwerking. De testosteronpiek zorgt er, bij reuen, voor dat het testosteronniveau in het bloed tot zeven keer hoger kan zijn dan bij volwassen reuen.

De geslachtshormonen die in de puberteit bij de teef op gang komen, zorgen ervoor dat haar hormonale cyclus start en dat ze dus voor de eerste keer loops zullen worden.

Verschillende oefeningen/regels, die u uw pup hebt aangeleerd zullen lijken te verdwijnen. Ze verdwijnen niet echt, maar ze zullen minder makkelijk vertoond worden dan in de vorige periode. Als uw hond als pup meteen kwam als u hem riep, en dat hij nu volledig opgaat in dat plekje waaraan hij staat te ruiken, heeft te maken met de overweldigende geuren die hij nu in zich opneemt.

Deze begeleiding is bedoeld om op een leuke manier aan het werk te gaan met de puber. In deze leeftijdsfase is het moeilijk om aandacht te krijgen van de hond en hem die goed uit te laten voeren. Door de druk weg te halen en leuke uitdagingen aan te bieden versterkt u de relatie met uw hond en gaat hij het weer leuk vinden om met u samen te werken.

 

De prijs van deze begeleiding is € 40,00 per uur.

Neem contact op om een afspraak te maken.