Cursussen

Pup-Basis cursus

Met deze cursus kun je starten als de pup 8 weken is. We richten ons samen op het leren kennen en begrijpen van de pup/jonge hond. Daarnaast gebruiken we de basisoefeningen als kapstok om het vertrouwen in elkaar te laten groeien.

Naast de zit, af, wacht/blijf, leert de hond ook om, in connectie met de begeleider, mee te lopen aan de lijn.

Basis

In deze cursus leer je de hond de basisoefeningen zoals de zit, af, wacht/blijf en volgen aan de lijn. Daarnaast kunnen we alle situaties aanpakken waar je tegen aan loopt in de begeleiding van de hond. Denk aan b.v. opspringen, blaffen, onzekerheid enz.

Vervolgcursus

Ook als je na de (Pup-) Basiscursus verder wil trainen, dan bied ik je die mogelijkheid aan. We gaan de oefeningen moeilijker/uitdagender maken en voor je relatie met de hond is het natuurlijk ook fantastisch om verder te trainen.

Pubercursus

Een puber is duidelijk ‘pup-af’, maar nog lang geen volwassen hond. De puberteit is echt een aparte periode in het opgroeien. Een periode met specifieke mentale en fysieke veranderingen. Er gebeurt een heleboel tegelijkertijd in de puberteit, wat het geen makkelijke periode maakt voor je hond.

Verschillende oefeningen/regels, die je je pup hebt aangeleerd lijken te verdwijnen. Ze verdwijnen niet echt, maar ze zullen minder makkelijk vertoond worden dan in de vorige periode. Dit komt doordat je jonge hond nu minder afhankelijk van je is dan toen hij nog pup was.

Ook in deze periode kan ik je helpen met deze cursus.

Trekken aan de lijn

Niets is zo vervelend als een hond die niet naast je loopt aan de lijn tijdens de wandeling. Je gaat steeds meer opzien tegen het uitlaten. Het is niet alleen vervelend, je kunt er ook lichamelijke klachten door krijgen. Ook hiermee kan ik je helpen en je leren hoe je de hond, in connectie, met je mee kan laten lopen. Zo wordt wandelen weer een plezierig uitje!