Ervaring cursisten

Reactie plaatsen

Reacties

Nadine
3 jaar geleden

Onze Engelse Bulldog, Walter, van 9 jaar had verlatingsangst ontwikkeld na dat ik veel thuis had gewerkt vanwege Corona. Toen wij beide weer op kantoor gingen werken plaste hij elke dag in huis.. We hadden al vanalles geprobeerd en wisten niet meer wat we moesten doen. Van Petra kregen we praktische tips die we in ons dagelijks leven moesten implementeren. We werden al gewaarschuwd dat het een lange weg zou worden.. Vaak wilde we opgeven maar Petra verzekerde ons er van dat we echt vol moesten houden! Uiteindijk na 4 maanden is het gelukt! Ons lieve Walter plast eindelijk niet meer binnen.. Zo blij dat we geluisterd hebben en toch door gezet hebben. Het was het harde werk zeker waard.
Nogmaals bedankt Petra!

Sandra
3 jaar geleden

Met mijn 3-jarige rottweiler reu was ik de wanhoop nabij toen ik bij jou kwam. Hij vertoonde regelmatig zeer ongewenst gedrag naar het gezin, negeerde mij bij tijd en wijle volledig, viel aan de lijn uit naar andere honden en was door een vervelende ervaring niet te hanteren bij de dierenarts. Ik heb wat traantjes gelaten bij jou op het veld! Jij hebt me geleerd om op de juiste momenten aandacht te geven, om het positieve te belonen en, voor zover dat kan, het slechte gedrag te negeren. Ook zijn de regels in huis aangescherpt en gaan we als gezin daar hetzelfde mee om. We zijn samen aan de slag gegaan om hem lichamelijk te kunnen onderzoeken, want hij vertrouwde niemand meer aan zijn lijf. En wat voelt het dan fantastisch dat ik zijn gewonde poot gewoon kan verzorgen! Nou dat was eerst allesbehalve gewoon, dat was gevaarlijk. Onze band is super dankzij jouw tips en oefeningen! We zijn er nog niet helemaal (de dierenarts is nog steeds ‘een dingetje’), maar ik heb er vertrouwen in dat dat met jouw begeleiding gaat lukken.

Sonja Paludanus
3 jaar geleden

Onze 4 jarige Rottweiler reu Kayjay heeft een paar nare ervaringen gehad bij de dierenarts. Op advies van Petra, ben ik vandaag naar de Dierenkliniek Breda geweest.
Wauw ongelofelijk, wat ging dit goed. Wat een super ervaring.
Bij binnenkomst werden we al verwelkomt door de assistentes. Zij stelden Kayjay op zijn gemak en knuffelde hem en gaven hem lekkers. Daarna mochten wij mee met de dierenarts Marion.
Door de overheerlijk hypoallergene brokjes die ze hebben hadden ze Kayjay snel om gekocht.
Waar ik nog schrik van had, zoals hij laat geen stethoscoop toe, geen prikken, geen neusdruppels voor de kennelhoest en niet op een tafel staan, deed hij dit allemaal. Ik stond met open mond te kijken. Zowel Marion als de assistente waren super rustig en stelden Kayjay helemaal op zijn gemak. Hij had een super ervaring.
Je hebt bij Dierenkliniek Breda echt de dierenartsen en assistenten bereikt in een positieve omgang met honden. Je kunt het aan alles merken. Een hond mag een hond zijn en ze geven je vertrouwen.
Alle complimenten zijn voor jou.
Nu gaan we voortaan met meer vertrouwen weer naar de dierenarts bij Dierenkliniek Breda.
Dank je wel.

Jennifer Oonincx
4 jaar geleden

Ik ben hier gekomen met mijn rotweiler op advies van een fokker vlakbij. We hadden hem met 10 maanden gekregen en hij kon toen nog niks. Hij had daarvoor in een schuur gewoond. We gingen hard met hem aan de slag, maar hij vertoonde ook probleem gedrag waar we ons moeilijk raad mee moesten. Nu na vijf lessen bij deze school is het weer een echte hond. Hij weet hoe hij zijn neus moet gebruiken, is meestal rustig en gedraagt zich goed. We waren de wanhoop naar bij door sommige dingen, maar nu gaat het 100x beter. We blijven met hem werken, maar dankzij jou gaat het nu goed met onze grote jongen. Het was misschien even rijden vanaf breda, maar het zeker waard. Top school

Marieke van der Molen
4 jaar geleden

Beste Petra,
3 jaar terug zat ik met mijn Labradoodle Flint bij jou op groepstraining, van pup tot leeftijd van ruim anderhalf jaar. En bijna elke dag nog denk ik terug aan die periode. Dit omdat ik nl zo geniet van mijn geweldig goed luisterende hond waarmee ik supergoed in verbinding sta, elke dag weer. Ik heb jouw training altijd bloedje serieus genomen en alle stappen en adviezen strak opgevolgd en ook zo uitgedragen naar buiten, een beetje op het autistische af. Ws omdat jouw visie en uitgedragen psychologie vd hond mij zo aantrok en enthousiast maakte. Maar ook omdat ik het gewoon fantastisch vond om zo in contact/training te zijn met Flint. Visie uitdragen naar buiten ging soms tot ‘lichte irritatie’ 😉 van mijn buurtgenoten mèt hond. Ze vonden mij volgens mij een beetje overdreven. Zo voelde ik dat toen een beetje. Heb daar ook wel eens met je over geappt in een slecht momentje waarop jij mooi terugappte bij mezelf te blijven. En dus hield ik stug vol met uiteindelijk geweldig resultaat: de best opgevoede hond (vind ik😊). Mijn overbuurvrouw bevestigde dit vorige week. Ze zei: “Wie het laatst lacht, lacht het hardst. Wij zeiden thuis wel eens tegen elkaar: nou nou, die Marieke met haar hondenopvoeding gaat wel erg ver. Maar nu heb je dus wel de best opgevoede hond”.
En ze heeft ENORM gelijk. Flint hoef ik eigenlijk nooit te roepen want hij blijft uit zichzelf altijd dicht bij mij, waardoor ik hem goed en op tijd kan “lezen” en ingrijpen.
Ik denk zo vaak heel fijn terug aan jou en de periode van training. Je eerlijkheid, duidelijkheid, ervaring en opbouw/inhoud training vond ik fantastisch en ook Op Maat. Er was nl veel ruimte voor vragen, uitwisselen van ervaringen en twijfels delen. De sturing die je dan gaf, gaf weer moed en richting! Mooi was dat. Ik vertel er ook nog steeds heel veel over naar buiten toe en zal je blijven aanbevelen om je geweldige kennis en kunde. Ik ben kei trots op Flint en vond het nu toch echt tijd om je deze feedback/compliment te geven. Ik vind nl dat alle eer bij jou hoort 🍀💫👌🏻👏🏻! Lieve groet Marieke en Flint 🐾.

Jens
4 jaar geleden

Hallo

Wij hebben een kruising Akita x Alaskan malamute zijn naam is Lex gaan binnenkort de 3 cursus volgen. Geweldige hondenschool. Hond leert veel bij maar de baasjes ook! Theorie lessen zijn een meerwaarde in vergelijking met andere. Voor elke hond word er tijd genomen voor vragen, Petra dit is top!
Groeten Lex en Jens

Arie Graafland
4 jaar geleden

Hoi Petra,
Nogmaals dank voor de professionele en gezellige wijze van lesgeven door jou en uiteraard ook de andere instructrices. Loco en ik hebben grote stappen voorwaarts gezet en kijken uit naar de start van de nieuwe lessen.

Ingrid van Meijeren
5 jaar geleden

Hi Petra,

Wat een fijne lessen hebben wij bij jou mogen volgen!! Heerlijk jouw eerlijkheid en vooral omdat deze gebaseerd is op een hele boel kennis en ervaring!
Wij hebben nu al heel veel geleerd en heb ook het nieuwe seizoen weer heel veel zin om aan te sluiten!

Groet van Max

Ilse van Lieshout
6 jaar geleden

Hoi Petra en Gert,

Mooie website hoor! Wie weet komen we in 2018 met onze pup langs :) Ga zo door!

Groetjes,
Ilse

Dianne Brouwers
6 jaar geleden

Nog geen minuut spijt van gehad dat we de hulp hebben ingeschakeld van Petra voor onze Babette, een PBGV. Van een onzeker hondje nu een echt hondje geworden. We volgen met Babette en onze pup Dobby een BFDB, verschillende cursussen, het klapstuk was wel Summerschool. Het is zo genieten, niet alleen voor de honden maar zeer zeker ook voor ons. Wat kan een mens nog meer verlangen, dan lekker buiten bezig zijn met je hondje. Dat is goed voor je conditie. Je ontmoet andere leuke mensen en het allerbelangrijkste is Petra, het plezier straalt er vanaf wanneer ze les geeft. Haar geduld en ervaring heeft ons al heel ver gebracht. Ik kijk weer uit naar de volgende cursussen.