Puppycursus: start van een goede relatie!

Pups zijn vertederend en daarom zijn we gauw geneigd veel door de vingers te zien. Het tempo van leren is bij een hond van 8-12 weken echter groter dan het ooit nog in zijn leven zal zijn. Dat houdt in hij in staat is binnen enkele weken een heleboel goede eigenschappen te ontwikkelen. Net zo snel pikt een pup echter de verkeerde dingen op. In beide gevallen wordt een basis gelegd voor zijn toekomstige gedrag. Het is aan u om optimaal gebruik te maken van de leerprocessen teneinde uw hondje de beste start in het leven te geven.

De pup zal kennis moeten maken met veel nieuwe situaties en dingen. Dat proces heet socialisatie en zorgt ervoor dat de pup open en vrij de wereld tegemoet gaat treden. Vanaf de leeftijd van 12 weken start er een nieuwe fase in de ontwikkeling: de rangordeperiode. In deze periode bepaalt een hond zijn positie in het gezin. Om problemen te voorkomen is het dus van belang precies te weten hoe u uw puppy moet begeleiden. Opvoeden kost heel veel tijd, energie en inzicht maar alles wat u nu in uw pup investeert, betaalt zichzelf straks dubbel en dwars terug. Per slot van rekening gaat u heel wat jaren van uw leven delen met deze nieuwe huisgenoot.

U en uw pup leren alles wat nodig is om een fijne relatie te krijgen. Er wordt aandacht besteed aan socialisatie, verzorgende handelingen, bewegingsleer, bijtpreventie en zindelijkheid. U krijgt volop de gelegenheid tot het stellen van vragen. Er wordt een begin gemaakt met gehoorzaamheids-oefeningetjes zoals zitten, liggen, lopen aan de lijn en hier komen. Uiteraard op een hondvriendelijke manier.

Voor elke gezonde pup die bij aanvang minimaal 8 en maximaal 16 weken oud is. De pup moet de inentingen hebben gehad die hij, gezien zijn leeftijd, moet hebben gekregen.

Regels Nederland:

  • 6 weken enting
  • 9 weken enting + kennelhoest
  • 12 weken enting

De Puppycursus bestaat uit 4 praktijklessen en 1 theorieles.

De praktijklessen worden op maandagavond gegeven van 19:00 - 19:45 uur.

De prijs van de puppycursus is € 50,00.