Basiscursus

Een intensieve leerzame cursus gedurende 6 weken (12 lessen). U komt 2 x per week naar onze Hondenschool! We trainen in kleine groepen.

INDIVIDUELE BEGELEIDING
Tijdens de lessen wordt in de praktijk intensief getraind op de door u aangegeven aandachtspunten. U krijgt specifiek huiswerk mee waarin de basisoefeningen geïntegreerd gaan worden in uw thuissituatie. Uw hond moet het immers in uw omgeving gaan doen. In de lessen krijgt u continu de gelegenheid antwoord te krijgen op de vragen die tijdens uw training naar boven komen.

THEORIELES
Tijdens de 4 theorielessen gaan wij dieper in op o.a. leerprocessen en lichaamstaal ondersteund door foto- videomateriaal. Omdat u op deze manier steeds meer inzicht krijgt in hondengedrag, zult u merken dat u meer vertrouwen krijgt in uw hond en hierdoor steeds beter kunt samenwerken. 

PRAKTIJKLES
Om problemen te voorkomen of op te lossen is het van groot belang heel precies te weten hoe u uw hond het beste kunt begeleiden. Het doel van de basiscursus is dan ook, u inzicht in en een goed begrip van uw hond te geven en uw hond te leren zijn aandacht volledig op u te richten, waardoor een prima relatie tussen u en uw hond wordt bereikt. Bij deze intensieve en zeer leerzame cursus werken wij met de clicker. Al onze cursussen zijn erop gebaseerd het goede gedrag te belonen. U komt 2x per week gedurende 6 weken naar de hondenschool. De cursus bestaat uit 4 theorie- en 8 praktijklessen. Tijdens de praktijklessen worden de basisoefeningen aangeleerd en leert u door middel van de juiste lichaamstaal de aandacht van de hond op u gericht te houden. Oefeningen die onder andere aan bod komen zijn: netjes naast lopen, zit, af, blijf en hier komen. Daarnaast kan er ook extra aandacht gegeven worden aan eventueel probleem gevend gedrag van uw hond, zoals bijvoorbeeld: uitvallen aan de lijn, agressie naar honden of mensen, weglopen, trekken aan de riem, etc.

WAT HEEFT U NODIG?
Het vaccinatieboekje (bij de eerste les meenemen!). Een lijn van ca. 1.80 mtr. Eventueel een lijn van 4.00 mtr. Een gewone halsband. Heuptasje. Speeltje voor de hond. Voldoende zeer kleine, lekkere en voor de hond interessant ruikende beloningsbrokjes. Zeer zonnig humeur. Alle goedgekeurde lijnen, halsbanden en heuptasjes zijn in de school te koop.

PUNTEN VAN AANDACHT
Slipkettingen en flexilijnen zijn NIET toegestaan. U dient bij de eerste les het vaccinatieboekje te tonen, zodat wij kunnen zien dat uw hond volgens voorschrift gevaccineerd is. Uw hond moet ook preventief behandeld zijn tegen kennelhoest. Dit ter bescherming van uw hond en andere honden.

LESROOSTERS
De lessen worden gegeven op: maandag- en woensdagavond. De eindevaluatie vindt plaats tijdens de laatste les.

Wij hanteren een maximaal aantal cursisten van 10, om goede individuele aandacht te kunnen geven. Iedere 6 weken starten we met een nieuwe basiscursus!!

Toelatingseisen:
Geschikt voor iedere hond vanaf 12 weken.
Is uw hond ouder? Iedere leeftijd is geschikt! Een hond is immers nooit te oud om te leren!

De prijs van deze cursus is € 175,00, incl. clicker en eindevaluatie.